Olimpíada de Filosofia de Catalunya  

 

Pels que encara no creuen en el canvi climàtic, una empenteta filosòfica!

Olimpiada de Filosofia
08/12/2017
 
 

Des de l'Olimpiada acostumem a estar pendents de les propostes del CCCB, especialment en la seva vessant educativa i específicament per a l'aula de filosofia. L'exposició Després de la fi del món potser no ho sembla, però és una de les ocasions en què ens trobem amb la necessitat de convèncer, més que no pas vèncer, als que encara sustenten un discurs negacionista. No ens feu esmentar exemples. La tasca crítica de la filosofia ho és dels discursos, no de les persones. Per això, perquè creiem que la filosofia pot aportar una visió racional que limiti els efectes desastrosos de certes creences irracionals, atenent a aquelles en les quals es podria dir que se'ns va la vida sense exagerar ni un pèl, compartim amb vosaltres una aportació d'un company professor de filosofia a la Universitat de Málaga, Antonio Diéguez, contra el negacionisme climàtic a partir de la resenya a un llibre sobre la qüestió que és més vigent i compartida del que podríem creure. Que la racionalitat us acompanyi!

Recorden a Martin Parr! Esperem que sí!

 
 
 

Angela Davis i la Revolució avui

Olimpíada de Filosofia de Catalunya
07/12/2017
 
 

No podíem deixar escapar l'ocasió de treballar el tema de l'Olimpíada a partir de la conferència que Angela Davis oferia al CCCB amb el títol "La revolució avui". Per si calia justificar l'actualitat del tema de la nostra V Olimpíada de Filosofia, ens vam trobar en sintonia total amb la proposta de Debats del CCCB: Revolució o resistència. 

La nostra contribució, com sempre, s'adreça als estudiants de batxillerat i proposa als seus professors de filosofia, però també d'història o de llengua anglesa, unes activitats a partir de la conferència i destinades a reflexionar sobre el terme "revolució" i alguns dels problemes ètics que comporta, com el de violència. 

I és que tenim seriosos dubtes sobre si la revolució, malgrat el seu impuls utòpic, no està destinada a convertir la vida dels utopistes revolucionaris en un malson, en una distòpia com les que s'han viscut al segle XX a diferents llocs del món. La nostra és, per tant, una aproximació crítica de la mà de Hannah Arendt i Albert Camus, dos pensadors inevitables si volem realment pensar això de la revolució cap on ens mena vertaderament. 

 
 
 
 

Les nostres publicacions

 
Novetats de l’VIII OFC: Llibertat o seguretat?
Olimpíada de Filosofia de Catalunya
 
Material didàctic “La naranja mecánica”
Olimpíada de Filosofia de Catalunya
 
Una Olimpíada més
Olimpíada de Filosofia de Catalunya
 
 
Entrevista a Nemrod Carrasco. Festival Pensa 2018
Olimpíada de Filosofia de Catalunya
 

Veure totes »

 
Pàgines    << < ...2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ...> >>