Olimpíada de Filosofia de Catalunya  

 

Aquest any... a l'Olimpíada Internacional!

Olimpíada de Filosofia
03/04/2017
 
 
 
 

Entre les novetats que hem incorporat aquesta IV Olimpíada, es trobava l’opció de presentar la candidatura a la selecció que realitza l’Institut de Filosofia del CSIC entre estudiants espanyols de batxillerat. Només podien ser seleccionats dos estudiants com a candidats a participar a la XXV IPO que tindrà lloc a Rotterdam els dies 5 i 6 de maig i que tractarà del tema de La tolerància.

La Lucia Arola Medina Plasencia, estudiant de St. Peter’s School (Barcelona) ha estat una de les dues seleccionades. Juntament amb l’altre candidat, Álvaro Salgado Carranza del Colegio Ntra. Sra. de Lourdes (Valladolid), el seu professor de filosofia, Josep Soler, i l’investigador de l’Institut de Filosofia del CSIC, Ricardo Gutiérrez Aguilar, viatjarà a Rotterdam i durant aquells dies, a més d’elaborar l’assaig, participarà en les activitats organitzades per als estudiants del tot el món que hi participen.

 
 
 
 

L'Olimpíada en vídeo!

Olimpíada de Filosofia
28/03/2017
 
 
 
 
IV Olimpíada Filosofia de Catalunya 2017, I part
IV Olimpíada de Filosofia de Catalunya 2017, II part

Gràcies al suport del Servei Educatiu del CCCB, aquesta IV Olimpíada la podrem revisitar i recordar en vídeo. La podrem tornar a veure per a millorar i també per estar ben orgullosos de la feina generosa i desinteressada de tanta i tanta gent.

Recordem el programa de la sessió pública de l’Olimpíada que va tenir lloc al hall del CCCB per tal de conèixer el contingut dels vídeos

1a part:

- Benvinguda. Informació de les activitats de la Jornada. Comunicació dels finalistes de dissertació i de dilemes que passen a la final de defensa oral per membres del Jurat.

- II Mostra de VIdees, presentada per Félix de Castro. Amb la participació d’autors dels vídeos.
El Jurat que selecciona el millor vídeo de cada un dels centres participants està format per Núria Estrach, professora de filosofia de la UAB, i Maria Saldaña, estudiant del Màster de professorat de filosofia. Coordinat per Félix de Castro.

- Taula rodona sobre Dilemes ètics derivats de l’aplicació de les noves tecnologies a la identitat humana.

Ponents:
   Bernabé Robles del Olmo, Cap de Servei de Neurologia, President del Comitè Êtica Assistencial, membre del Comitè Ètic i d’Investigació Clínica SJD, membre de la Comissió Permanent del Comitè de Bioètica de Catalunya. Col·laborador de la Fundació Grífols.
   Félix Ovejero Lucas, Doctor en Ciències Econòmiques per la UB, Professor d’Ètica i Metodologia de les Ciències Socials a la Facultat d’Economia de la UB.

Modera: Begoña Román Maestre, Professora en la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona i Secretària executiva de Ethos Ramon Llull. Doctora en filosofia per la Universitat de Barcelona (1993); el seu àmbit d’especialització és l’ètica aplicada.

2a part:

- Defenses orals dels finalistes a dissertació i dels finalistes a dilemes.
El Jurat de la defensa oral està format per Núria Estrach Mira, professora de filosofia del Departament de Filosofia de la UAB, Elisabeth Goula, Cap del Departament de Debats del CCCB i Begoña Román Maestre, que el presideix.

- Comunicació dels guanyadors. Lliurament de premis. Cloenda.

 
 

Les nostres publicacions

 
Novetats de l’VIII OFC: Llibertat o seguretat?
Olimpíada de Filosofia de Catalunya
 
Material didàctic “La naranja mecánica”
Olimpíada de Filosofia de Catalunya
 
Una Olimpíada més
Olimpíada de Filosofia de Catalunya
 
 
Entrevista a Nemrod Carrasco. Festival Pensa 2018
Olimpíada de Filosofia de Catalunya
 

Veure totes »

 
Pàgines    << < ...5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ...> >>